Otok Mljet, najljepši i najšumovitiji otok Jadrana, jedan  od najatraktivnijih bisera Mediterana. Izdvojen i nedirnut, otok mistike, maslina, vinove loze i bogatih šuma idealan je za istraživanje bogate flore i faune te za spokojno uživanje u ljepoti netaknute prirode.

Spominje se još u četvrtom stoljeću prije Krista u grčkim spisima, a brojni nalazi grčkih amfora i potopljenih brodova uz mljetske obale svjedoče da su se grčki pomorci zadržavali na mljetskim obalama tijekom puta.

Nacionalni park Mljet obuhvaća veći dio otoka; nekoliko naselja, dva slana jezera – Veliko i Malo jezero, benediktinski samostan na otočiću Svete Marije, a u Polačama se nalazi najbolje prirodno sidrište cijelog Jadrana.

Bobara je nenaseljeni otočić u blizini Cavtata i pripada Cavtatskim otocima. Njegova površina iznosi 63.854 m2. Duljina obalne crte iznosi 1254 m, a iz mora se uzdiže 45 metara. Otočić je dio ornitološkog rezervata galeba klaukavca. Za vrijeme Dubrovačke Republike na Bobari su se nalazila skloništa koja su služila kao karantena.

Geološku podlogu cijelo otočja najvećim dijelom čine sedimentne stijene, uglavnom vapnenačke, a na pojedinim mjestima dolomiti iz mezozoika, ostatak nekadašnjeg Lapadskog grebena. Sjeverna obala Bobare je niska i dosta blago položena, a južna, koja gleda prema otvorenom moru je znatno strmija, jer je izložena intenzivnom abrazijskom djelovanju valova. Obala ne dopušta jednostavan pristup otoku, a nema ni izgrađenih pristaništa.

Najraniji nalazi na Lokrumu datirani su u 6. i 5. stoljeće prije Krista, a pronađen je i ulomak rimske stele iz 1. ili 2. stoljeća. Otok je dubrovačka komuna 915. ustupila bazilijancima.[3] Lokrum 1023. godine dubrovački nadbiskup Vital i načelnik Lampredije s gradskim plemstvom daruju svojim sugrađanima, svećeniku Lavu i benediktincu Petru, čitav otok Lokrum da na njemu sagrade samostan i nesmetano ga posjeduju. Od tih dana započinje dokumentirano razdoblje povijesti otoka.

Dubrovnik is a city in southern Croatia fronting the Adriatic Sea. It's known for its distinctive Old Town, encircled with massive stone walls completed in the 16th century. Its well-preserved buildings range from baroque St. Blaise Church to Renaissance Sponza Palace and Gothic Rector’s Palace, now a history museum. Paved with limestone, the pedestrianized Stradun (or Placa) is lined with shops and restaurants.

Dubrovnik Boat Club